Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Terug

1 januari 0001

Belangrijke stap voor ontwikkeling van De KMS

De ontwikkeling van de KMS, de voormalige Koninklijke Machinefabriek Stork, komt weer een belangrijke stap dichterbij. Op 23 oktober heeft de Hengelose gemeenteraad namelijk ruim 11 miljoen euro beschikbaar gesteld. Gemeente en ontwikkelende bouwer Trebbe kijken vol trots en vertrouwen uit naar de komende periode. Waarin de KMS met respect voor de rijke historie wordt ontwikkeld tot een bruisende en multifunctionele plek met een aantrekkingskracht op talenten in Hengelo en ver daarbuiten.

Om deze ambitie waar te maken koopt de gemeente een aantal percelen. Onder meer om het zogenoemde Mijnschachtpark te realiseren als hét publieke hart van het gebied. Ook investeert de gemeente in een mobiliteitshub voor heel Hart van Zuid. Daarnaast draagt de gemeente bij aan de realisatie van een gemengd programma (onderwijs, maatschappelijke functies, werken, horeca en detailhandel) en in de ontwikkeling van een hechte community.

De KMS: aantrekkingskracht op talenten

Hengelo is een stad vol ambitie. Met het industriële verleden als stevig fundament waar ondernemers met lef Hengelo groot hebben gemaakt. In deze voetsporen ontwikkelt de stad zich verder. Het aantrekken en binden van talenten is één van de belangrijkste strategische opgaven voor Hengelo en Twente. Samen met de gemeenten Almelo en Enschede zetten we onze groene technologische topregio op de kaart. We ontwikkelen dynamische stedelijke woon-, werk- en leefmilieus om de talenten dát te geven wat ze zoeken. De KMS is één van de plekken waar de talentopgave in Hengelo de komende jaren tot wasdom komt.

Omgevingsprogramma

De KMS biedt ruimte voor nieuwe en inspirerende initiatieven op het gebied van wonen, werken, leren én ontmoeten. De kaders voor de ontwikkeling zijn vastgelegd in het Omgevingsprogramma KMS-locatie. De gemeente heeft dit programma samen met Trebbe en de Koninklijke Machine Fabriek Stork opgesteld. Ook veel mensen en partijen binnen en buiten Hengelo hebben enthousiast meegedacht. Het programma geeft richting voor de verdere uitwerking in concrete plannen. Het vormt de basis voor de verdere stedenbouwkundige, architectonische en technische uitwerking.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
nl en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu