Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Nieuwe Energie

NieuweEnergie

Waar bent u naar op zoek?
Veel gezocht
NieuwsPlanning
Terug

15 maart 2024

10,5 miljoen krediet voor zonneveld

De realisatie van zonneveld Boeldershoek komt weer een stap dichterbij

Dit voorjaar moet de aanbesteding starten. Burgemeester en wethouders stellen 10,5 miljoen euro beschikbaar. De gemeenteraad moet nog wel goedkeuring geven. Op dit moment loopt er een beroepsprocedure tegen de vergunning van het zonneveld. Als de rechtbank de gemeente in het gelijk stelt, start de uitvoering.

8.000 woningen

De Boeldershoek staat aangewezen als Hengelose locatie om zonne-energie op te wekken. Het gaat om het gebied ten noorden van Twence, tussen de Boekeloseveldweg, Boekeloseweg en Bruninksweg. Zowel Vattenfall als de gemeente beschikken over circa 12 hectare om  zonnepanelen op te plaatsen. Het hele zonneveld kan jaarlijks ongeveer 8.000 huishoudens van stroom voorzien. Omwonenden, omliggende bedrijven en andere belanghebbenden hebben meegedacht over hoe het zonneveld het beste ingepast kan worden in de omgeving.Wethouder duurzaamheid Claudio Bruggink: ‘Het zonneveld is van groot maatschappelijk belang. De aanleg is een belangrijke stap om Hengelo verder te verduurzamen en klaar te maken voor de toekomst.’ 

Onherroepelijk

De rechtbank in Zwolle doet waarschijnlijk eind maart, begin april uitspraak. Dan is de vergunning van zonneveld Boeldershoek nog niet onherroepelijk. Bezwaarmakers tegen de vergunning kunnen dan nog in hoger beroep gaan bij de Raad van State. Als de rechtbank in Zwolle de gemeente in het gelijk stelt, gaat de gemeente over tot uitvoering van zonneveld Boeldershoek. Een eventuele zaak bij de Raad van State kan de gemeente niet afwachten. Hengelo loopt dan een belangrijke subsidie mis. Ook heeft het zonneveld nu een reservering voor een aansluiting op het stroomnet. Die reservering vervalt per maart 2025. Dat kan betekenen dat het zonneveld in de toekomst geen aansluiting kan krijgen op het al overbelaste stroomnet. ‘En dan is de kans heel groot dat het zonneveld niet gerealiseerd kan worden’, aldus wethouder Claudio Bruggink.


Meer informatie over het project is te vinden op energievanhengelo.nl/boeldershoek.

Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu