Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Nieuwe Energie

NieuweEnergie

Waar bent u naar op zoek?
Veel gezocht
NieuwsPlanning
Terug

24 juli 2024

Gemeente drukt op pauzeknop procedure Energiepark Woolde

Het verzoek van Pure Energie om de planologische procedure te starten voor Energiepark Woolde is door Hengelo op formele gronden afgewezen. De gemeente spreekt van een pauzeknop. Dit initiatief sluit wel aan bij de visie van Hengelo hoe zij duurzame elektriciteit wil opwekken via zon en wind. Alleen komt deze vraag te vroeg. Daarom heeft de gemeente Pure Energie laten weten dat er eerst nog een aantal stappen gezet moeten worden voordat de gemeente een ruimtelijke procedure kan starten. De gemeente en Pure Energie blijven dan ook in gesprek over het initiatief om te kijken wat nodig is om het Energiepark Woolde mogelijk te maken.

Het Energiepark Woolde dat Pure Energie wil realiseren in de oksel A1/A35 bestaat uit drie onderdelen: één windturbine van maximaal 280 meter hoog, een zonneveld en een locatie voor batterij-opslag. De beoogde plekken voor die onderdelen heeft Pure Energie al in kaart.

De gemeente Hengelo wees eerder het gebied in de oksel A1/A35 aan als plek in de gemeente waar twee windmolens én een zonneveld kunnen komen. Opslag van elektriciteit wordt steeds belangrijker om het elektriciteitsnet te ontlasten. Alleen is dat nu ruimtelijk nog niet mogelijk in dit gebied. Met de provincie Overijssel zijn eerder dit jaar zogeheten Programmeringsafspraken gemaakt waarin eveneens sprake is van twee zoeklocaties voor windmolens in dit gebied. De provincie moet het gebied nog openstellen voor windenergie projecten, voordat plannen verder uitgewerkt kunnen worden. In oktober neemt de provincie een besluit welke gebieden wanneer opengesteld worden. Verder werken zes Twentse gemeenten en de Provincie Overijssel op dit moment samen om het mogelijk te maken om  langs de A1-A35 een aantal percelen een extra bestemming te geven als zonneveld, waaronder een aantal percelen in de oksel van de A1-A35. Deze procedure loopt nog en daar kunnen we niet op vooruit lopen. 

Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu