Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Ontwerp Actieplan Geluid 2024-2029

Het college van B en W heeft op 14 mei 2024 het ontwerp Actieplan Geluid 2024-2029 vastgesteld. Met dit ontwerp actieplan voldoet het college aan de verplichting die wordt opgelegd vanuit de Europese Richtlijn Omgevingslawaai en de Omgevingswet die zich richten op de beoordeling en het, waar mogelijk, verminderen van de geluidbelasting waaraan woningen - en dus mensen - worden blootgesteld.

In het actieplan staan verschillende mogelijkheden aangegeven om de geluidbelasting van negen zogenoemde hotspots (locaties met veel geluid) terug te dringen. Van deze negen hotspots zijn er drie in de komende periode 2024 – 2029 bij groot onderhoud aan de beurt. Ook wordt in het actieplan een overzicht gegeven van de genomen maatregelen bij de vorige actieplannen.

Inzien en zienswijzen

U kunt het actieplan van 22 mei tot en met 2 juli 2024 op deze pagina inzien. Tijdens de inzagetermijn kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij het college van B en W.

Bekijk ontwerp Actieplan Geluid 2024-2029

U vindt het plan ook op omgevingswet.overheid.nl. Klik op een willekeurige locatie in het centrum van Hengelo. Aan de linkerkant opent dan een lijst met alle documenten die gelden voor die locatie. Klik dan op Ontwerp Actieplan Geluid 2024-2029.

Meer weten?

Voor meer informatie, het maken van een afspraak of een mondelinge zienswijze indienen kunt u contact opnemen met Arnold van Loon of Thijmen Bertelink.

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu