Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Aanpak overlast fout geparkeerde fietsen

Fout geparkeerde fietsen, fietswrakken en weesfietsen worden aangepakt.

Vooral in de omgeving van het station, maar ook in de rest van de (binnen)stad. Zo komt er meer ruimte vrij voor het parkeren van fietsen. En het zorgt ervoor dat Hengelo netjes en veilig blijft.

Een aantal keren per jaar worden fout geparkeerde fietsen door de gemeente verwijderd. Dit geldt ook voor fietswrakken en weesfietsen. Weesfietsen zijn fietsen die van niemand lijken te zijn.

De fietsen die verwijderd gaan worden, krijgen eerst een label. Op het label staat dat de gemeente van plan is om de fiets te verwijderen. Op die manier krijgt de eigenaar van de fiets nog een bepaalde tijd om de fiets te verplaatsen.

Termijnen:

  • Fout geparkeerde fietsen blijven nog één dag staan.
  • Fietswrakken blijven nog twee dagen staan.
  • Weesfietsen blijven eerst een termijn van 28 dagen staan om vast te kunnen stellen of het echt om een weesfiets gaat. Daarna nog eens twee dagen voordat de fiets wordt verwijderd.

Fietsdepot 't Beukert

De verwijderde fietsen worden tijdelijk opgeslagen en geregistreerd in het fietsdepot bij 't Beukert aan de Deurningerstraat 250. De opslagtermijn van de verwijderde fietsen is minimaal 2 tot maximaal 13 weken. Dit is afhankelijk van de waarde van de fiets. 

Eigenaren kunnen de fiets ophalen bij het fietsdepot als ze hun identiteitskaart laten zien en kunnen aantonen dat het hun fiets is. Ook moeten de kosten van de verwijdering van de fiets (€ 35) worden betaald. Dat kan via een eenmalige automatische incasso. Het fietsdepot bij 't Beukert is alleen op afspraak geopend. Wilt u een afspraak maken? Bel dan met 14 074.

Tactory
Fietsen die niet binnen de vastgestelde termijn worden opgehaald, gaan naar Tactory. Dat is een locatie voor werk en dagbesteding van Tactus. Bij Tactory worden ze opgeknapt en verkocht. Fietswrakken worden afgevoerd als oud ijzer.

Ziet u een fiets die al een lange tijd op dezelfde plek staat, doe dan een melding. 
Let op: Neem nooit de fiets zelf mee!

U kunt de melding snel en eenvoudig doen via de MijnGemeente-app op uw smartphone. De  app kunt u downloaden in de App Store (Apple) en Google Play Store (Android).
U kunt uw melding ook doen via het onderstaande digitale formulier: Melding openbare ruimte

De fiets wordt gelabeld voor een termijn van 28 dagen om vast te kunnen stellen of het echt om een weesfiets gaat en daarna nog eens twee dagen voordat de fiets wordt verwijderd.

In het plan Uitvoering en handhaving fietsparkeren (Pdf) staan de regels waarmee de gemeente de overlast gaat aanpakken.

  • Telefoon: 14 074

Contactformulier

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu