Paasvuur, ontheffing stookverbod
Omdat een paasvuur natuurlijk veilig moet zijn, gelden er een aantal voorwaarden.
Wilt u een paasvuur organiseren op Eerste Paasdag? Vraag dan minstens 3 weken van tevoren een ontheffing aan bij de gemeente.
Wat u moet weten
Voorwaarden
Omdat een paasvuur natuurlijk veilig moet zijn, gelden er een aantal voorwaarden (Pdf). De gemeente inspecteert vooraf of het paasvuur aan alle voorwaarden voldoet. Als dat niet zo is, kan de gemeente de ontheffing intrekken en het ontsteken van het paasvuur verbieden. Ook bij aanhoudende droogte kan de ontheffing ingetrokken worden. Als die situatie zich voordoet, krijgt u bericht van de gemeente.
Ontheffing 5 jaar geldig
U kunt een ontheffing aanvragen voor een periode van 5 jaar. Blijft het paasvuur tijdens die periode op dezelfde plaats en van dezelfde grootte? Dan hebt u tijdens die periode alleen een meldingsplicht. Als er wel wijzigingen zijn in plaats en grootte, moet u een nieuwe ontheffing aanvragen.
Wat u moet doen
Ontheffing aanvragen
Wilt u een ontheffing van het stookverbod voor een paasvuur aanvragen? Dan kunt u dat heel gemakkelijk digitaal met uw DigiD aanvragen.
Aanvraag ontheffing stookverbod paasvuur
Meldingsplicht tijdens geldigheidstermijn ontheffing
Hebt u een ontheffing die meerdere jaren geldig is? Dan moet u tijdens die geldigheidstermijn per e-mail melden of u wel of niet gebruik maakt van de ontheffing. Stuur uw melding vijf werkdagen voor het ontsteken van het paasvuur naar: gemeente@hengelo.nl. Vermeld daarbij het besluitnummer van de ontheffing.
Ook andere activiteiten bij het paasvuur?
Dan kan het zijn dat u ook een evenementenvergunning moet aanvragen. Neem in dat geval even contact op met de afdeling Vergunningen.
Kosten
De ontheffing voor een paasvuur kost € 99
Extra informatie
- Legesverordening 2024 (Paragraaf 3.7)
Contact
Telefoon: 14 074
Contactformulier