Collectieve Horecaontzegging voor veiliger uitgaan in Hengelo
Al 40 horecazaken doen mee
Notoire overlastgevers komen niet meer binnen.
Een avondje uit moet leuk, gezellig en veilig zijn. De afgelopen jaren hebben Koninklijke Horeca Nederland (afdeling Hengelo), Politie basisteam Twente midden en gemeente Hengelo al veel stappen gezet om uitgaan in Hengelo veiliger te maken. Stappers die overlast veroorzaken of gewelddadig zijn dragen daar niet aan bij. Met de Collectieve Horecaontzegging (CHO) hebben we in Hengelo nu een nieuwe maatregel, die horecaondernemers in staat te stelt om zichzelf, hun medewerkers en hun gasten beter te beschermen.
Toegang ontzeggen
Horecagelegenheden die meedoen aan een CHO kunnen ernstige overlastgevers de toegang ontzeggen. Die ontzegging geldt dan ook voor alle andere horecabedrijven die meedoen aan het CHO. Als iemand met een ontzegging toch een zaak binnengaat en vervolgens niet wil vertrekken, dan is dat huisvredebreuk en kan de politie ingrijpen.
Deelnemende horecazaken
Tot nu toe doen er in Hengelo 40 horecazaken mee. Politie basisteam Twente Midden, Koninklijke Horeca Nederland en gemeente Hengelo hopen dat er zich nog meer bij aan gaan sluiten.
De CHO bestaat al in verschillende andere gemeenten en is geïnitieerd door Koninklijke Horeca Nederland. Bij de deur van de deelnemende horecazaken zijn de huisregels en een CHO-sticker te zien. Hiermee laten ze zien dat ze meedoen aan de Collectieve Horecaontzegging.
Bas van den Heuvel (wijkagent horeca binnenstad) en Berto Mulders (voorzitter Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Hengelo) plakken de deursticker bij één van de deelnemende horecazaken.