Nieuwe exploitant horeca in Prins Bernhard Plantsoen is bekend
De nieuwe exploitant voor het horecapaviljoen in het Prins Bernhardplantsoen is bekend. De gemeente Hengelo heeft een horeca-adviesbureau ingeschakeld om het selectieproces te begeleiden. De keuze is gevallen op het concept onder de werktitel Paviljoen Groen. De bedenker en indiener van het concept is Kirsten Mees ten Oever uit Hengelo.
Het concept verwoord door Kirsten Mees ten Oever: ‘Het paviljoen wordt een plek waar je overdag de ‘tuin van Hengelo’ treft: daar kun je bijkletsen onder het genot van ambachtelijke, verantwoorde, biologische en deels vegan producten. Als de avond valt tovert het paviljoen zich om in een kleine rustige setting met borrel- en small dinnerkaart, waar je heerlijk kunt genieten van de groene omgeving. Ik heb een voorliefde voor eerlijke biologische (streek)producten, die per seizoen kunnen variëren. Groen haalt inspiratie voor de kaart uit de seizoenen met wisselende gerechten.’
Traject
De gemeente wil graag dat de nieuwe exploitant mee kan denken met de inrichting en verbouwing van het paviljoen zodat het snel na de verbouwing open kan. In april is een oproep gedaan aan belangstellenden om een plan in te dienen met de uitwerking van een idee en de bijbehorende exploitatie. Op maandag 24 juni was de sluitingstermijn voor het indienen van de plannen voor het paviljoen. Er waren 25 geïnteresseerden waarvan er 12 daadwerkelijk een plan hebben ingediend. Op basis van het advies van het horecaadviesbureau dat de gemeente heeft begeleid is de keuze op het concept van Kirsten Mees ten Oever.
Vervolg
Het ontwerp van het paviljoen wordt nu uitgewerkt naar een definitief ontwerp. Na de zomervakantie wordt het definitief ontwerp van het paviljoen en het plantsoen weer met de buurt besproken. Daarna wordt een begroting opgesteld en een kredietaanvraag ter vaststelling aan de gemeenteraad voorgelegd. Dit zal naar verwachting in het laatste kwartaal van 2024 zijn.